De Customer Support Professional: van vele markten thuis

De Customer Support Professional: van vele markten thuis

De wereld van de webtechnologie staat bol van de afkortingen: HTML, JSP, CSS, DNS, FTP en ga zo maar door. Het zijn er te veel om op te noemen. Bij GX Software voegen wij er met gemak nog een paar afkortingen aan toe. Zo wordt mijn huidige functietitel – Customer Support Professional – bij ons in de wandelgangen vaak afgekort tot CSP’er.

Bij GX Software zijn er velen die in het verleden deze functie hebben bekleed. Zo zijn er oud-CSP’ers te vinden onder onze huidige consultants, accountmanagers en zelfs binnen het huidige managementteam. Allen hebben zij zich ooit vanuit Customer Services ingezet om klanten te helpen met het in goede banen leiden van wijzigingen op hun website en het oplossen van hun vraagstukken. Als spil tussen GX Software en klanten zetten ze zich maximaal in om tot de beste websites te komen.

Duizendpoten

Een CSP’er functioneert inhoudelijk vanuit verschillende disciplines. Eigenlijk zijn wij miniatuurversies van accountmanagers, consultants en projectmanagers in één. Wij zijn klanten bijvoorbeeld graag van dienst om ze advies te geven over de verschillende functionaliteiten van XperienCentral. Ook begeleiden wij de gewenste wijzigingen die in de website moeten worden doorgevoerd. Vanzelfsprekend denken wij graag mee met onze klanten over hoe wij samen de website kunnen laten groeien. En mocht de boel in brand staan, dan staan wij als eerste naast de klant om samen het vuur te blussen.

Meegroeien met de klant

Als CSP’er zijn wij ieder verantwoordelijk voor onze eigen klanten en daardoor kennen we dus de websites van onze klanten als geen ander. Dat maakt het des te logischer om vanuit Customer Services door te stromen binnen het bedrijf. Wij groeien namelijk maar al te graag met onze klanten mee. Een CSP’er van nu is wellicht de consultant of accountmanager van morgen.

De ideale start

Omdat ik vrij recentelijk ben afgestudeerd, krijg ik vaak de vraag: ‘Wat doe je nou eigenlijk?’ Het antwoord daarop is niet altijd even simpel te geven. Uiteraard valt het goed te verwoorden, maar standaard open ik met: ‘Haha, heb je even?’ Maar wat ik altijd antwoord, is dat ik als CSP’er bij GX Software de ideale start heb gemaakt. Dat ik een uiterst boeiende en uitdagende functie heb met veel verantwoordelijkheden. En dat ik samen met mijn klanten elke dag probeer het onderste uit de kan te halen. Want een Customer Support Professional is nu eenmaal van vele markten thuis.

Auteur: Toby Sarkol

Toby is werkzaam als Customer Support Professional op onze afdeling Customer Services. Met zijn enthousiasme en klantgerichte instelling is hij perfect in staat om onze klanten te ondersteunen en adviseren.

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Saskia van den Elshout
Saskia van den Elshout

recruitment manager